Proizvodnja

Tvrtka Stilles pokriva sve ključne faze proizvodnje od: masivnog, pločastog i tapeciranog namještaja.

Proizvodni sektor se sastoji od:

 • Odjel primarnog rezanja masivnog drva i sušenja
 • Odjel krojenja furnira i spajanja furnira
 • Odjel za rezanje osnovnih derivata (MDF, iverica, šperploča, itd) i furniranje drvnih materijala
 • Odjel strojne obrade (CNC obrada, brušenje, itd).
 • Odjel predmontaže
 • Odjel lakirnice
 • Odjel montaže
 • Odjel rezbarenja i pozlate
 • Odjel tapeciranja
 • Odjel za proizvodnju unikatnih proizvoda, razvoj novih projekata i izradu ogledne sobe

Ključna Tehnologija
Stilles bira svoju tehnologiju, tako da se prilagođava globalnim trendovima u proizvodnji namještaja, koji su potrebni za besprijekornu kvalitetu i fleksibilnosti. Svaka nova investicija je pomno odabrana sukladno tehnološkim rješenjima s posebnom pozornosti na ekologiju i energetsku uštedu.

Postojeća ključna tehnološka oprema je numerički kontrolirana. Svi radovi na strojnom odjelu se odvijaju na maksimalnim 5-osnim i 3-osnim CNC strojevima. Brušenje proizvoda odvija se uz najbolju tehničku opremu koja je trenutno dostupna na tržištu. Dobro učinjen proces brušenja određuje kvalitetu površinske obrade (bojanje, lakiranje) i konačnu kvalitetu proizvoda.

Površinska obrada se izvodi na više načina:

 • klasični (ručno špricanje)
 • nanos površinskih materijala valjanjem i UV-učvršćivanjem,
 • Rotoclean (automatizirano ubrizgavanje s rotacijskim špricama).

Specifična znanja
Glavna prednost naše tvrtke su naši zaposlenici i njihova specifična znanja i sposobnosti. Među našim zaposlenicima su vrhunski stručnjaci za rezbarenje, pozlatu, posrebrivanje, lijepljenje furnira i intarzija, vrlo zahtjevni poznavaoci CNC-obrada i vrlo zahtjevnih površinskih obrada.

Planiranje procesa proizvodnje
Planiranje proizvodnje vrši se na godišnjoj, mjesečnoj i tjednoj osnovi.
Mjesečni plan je temelj za rad svih odjela u poduzeću: pravovremena pripreme potrebnih materijala, tehnološke dokumentacije, koordinacija ljudskih resursa, logistike i financijskih resursa.
Tjedni plan je maksimalno ciljno usmjeren. Ovisno o zahtjevima kupaca, proizvodi se stavljaju na proizvodnju s ciljem da se ispoštuje zadani rok isporuke. Proizvodnja je organizirana po sistemu vitke proizvodnje, što znači da se svaki proizvod optimalno brzo kreće između odjeljaka, te da ne postoje nepotrebne zamke u proizvodnji. Uvijek poštujemo zakonitost tehnologije i tehnoloških procesa koji kako bi se izbjegle naknadne reklamacije.

Rok isporuke
Vrijeme isporuke je u našoj tvrtki, pored kvalitete proizvoda glavni prioritet. Uvijek za cilj postavljamo točan termin isporuke – to je želja naših kupaca, a sve ostalo u proizvodnji je u skladu s time i planirano.

Tehnološki i proizvodni kapaciteti omogućuje nam istovremenu izradu dva projekta ranga do 150 soba po projektu. Postupak za projekt proizvodnje 150 soba možemo završiti u roku od 30 do 45 kalendarskih dana od konačnog definiranja svih tehničkih detalja i utvrđivanju planova rada.

Suradnja sa Srednjom školom za obradu drveta
Svaka tvrtka je uspješna na generacijskom prijenosu znanja i iskustava. Svjesni toga usko surađujemo sa Srednjom školom za obradu drveta u Sevnica. Studenti u našoj školi obavljaju praktičnu obuku pod stručnim vodstvom naših majstora i stručnih mentora. Svjesni smo da treniramo svoje buduće zaposlenike. Ako već tijekom studija prepoznajemo njihov talent, stručno ih usmjeravamo kako bi se razvili u izvrsne buduće zaposlenike.