History Zgodovina Obrtnistvo V Sevnici Stilles

Naša priča

Stilles počeci sežu do 1945. godine, kada se u Sevnici pod vodstvom gospodina Durna udružila mala skupina stolara. U početku su samo obnavljali stari namještaj, a kasnije su počeli izradu namještaja po narudžbi. Opseg posla povećao se 1947. godine što je dovelo do osnivanja Stolarske produktivne zadruge u Sevnici. Tijekom tog razdoblja, tvrtka je sudjelovala u opremanju brojnih reprezentativnih i protokolarnih objekta zgrade državne rezidencije i hotela. Stekao se ugled najkvalitetnijeg proizvođača namještaja u Jugoslaviji.

Potražnja za stilski namještaj stalno se povećavala i tako je rođena ideja o izradi vlastite linije stilskog namještaj za apartmane. Tvrtka je 1970. godine dobila ime koje nosi i danas – Stilles, stilski namještaj i unutarnje opremanje.

Danas je Stilles tržišno orijentirana tvrtka, koja na globalnom tržištu u prosjeku izvozi 95% od ukupne prodaje. U strukturi prodaje 90% otpada na inženjerske projekte, a ostatak na prodaju vlastitog, brendiranog namještaja. Svojim klijentima nudimo višu klasu namještaja u vlastitoj kolekciji i u modernom namještaju po narudžbi.

Misija i vrijednost

Naša misija je individualnim rješenjima i integriranim pristupom generirati visoko kvalitetan i sofisticirani dizajn namještaja i interijera koji je u potpunosti prilagođen željama naših kupaca.

Poseban razvoj proizvoda i visoka razina ručnog rada su suština našeg pristupa od njegova osnutka. Izbor najboljih materijala, kreativni dizajn, kvaliteta izrade, širok izbor tkanina , ostalih dodataka i naša stalna predanost doveli su do izvrsnosti proizvoda. Tako ispunjavamo svoju osnovnu zadaću – DRVU DAJEMO BEZVREMENOST.

O vlasniku

Od 2010. godine tvrtka Stilles je u vlasništvu obitelji Polović koja je preko svoje tvrtke AFP d.o.o. Dobova stekla sto postotno vlasništvo. Uspješna obiteljska tradicija poduzetništva pokrenuta je 1968. godine u Njemačkoj od gospodina Franca Polovića, a nastavlja ju njegov sin Aleksandar Polović kao predstavnik treće generacije. Danas je AFP uspostavljeno trgovačko poduzeće čija je glavna djelatnost prodaja tekstila i sportske opreme. U obitelji diljem generacija cijene proizvodne tvrtke. Budući da su i sami vlasnici šuma, njeguju i poseban odnos prema drvu kao prirodnoj sirovini. Sve ih je to uz poštivanje Stillesove tradicije dovelo do odluke da investiraju u tvrtku.

Zajedno upravom sastavili su dugoročan smjer razvoja i strategija tvrtke. Zbog tradicije, ali uglavnom zbog znanja i iskustva vjeruju u Stillesov dugoročni potencijal.