Naša priča

Stillesovi počeci datiraju iz 1945. godine, kada je pod vodstvom gospodina Durna spojena mala skupina stolara. U početku su samo renovirali stari namještaj, a povećan opseg posla je kasnije doveo do stvaranja Stolarske mješovite produktivne zadruge Sevnica. Tijekom tog razdoblja tvrtka je sudjelovala u opremanju brojnih reprezentativnih i protokolarnih objekata i državnih rezidencija. Potražnja za stilskim namještajem je stalno rasla i tako se rodila ideja o proizvodnji vlastitih linija stilskog namještaja za opremu stanova. Godine 1970. tvrtka je dobila ime koje još nosi – Stilles, stilski namještaj i dizajn interijera. U tom razdoblju tvrtka je počela proizvoditi i namještaj za hotele.

U 2010. godini obitelj Polovič ulazi u vlasničku strukturu tvrtke putem AFP-a . Nakon toga, dolaskom sadašnjeg predsjednika Uprave, tvrtka je počela s potpunim restrukturiranjem i za nekoliko godina promijenila poslovni model u smjeru kojeg je Stilles sposoban izvesti kompletnu opremu hotela, od pripreme kompletnog paketa potrebne dokumentacije do završnih radova.

Danes je Stilles izvozno orijentirana tvrtka koja izvozi 95% ukupne prodaje na globalna tržišta. U strukturi prodaje 93 % su projekti hotelske opreme, dok je ostatak prodaja namještaja vlastitih robnih marki i proizvodnja dijelova za karavaning industriju. U mogućnosti smo realizirati složene i najzahtjevnije projekte opremanja hotela, čija veličina prelazi 40.000 m2, tako da se svi najvažniji procesi menedžiranja – vodenja (razvoj, izrada tehničke dokumentacije, proizvodnja, logistika, montaža, koordinacija podizvođača i nadzor) provode interno. Imamo širok asortiman materijala – od drveta, stekla, kamena, metala, kože, tekstila do različnih kompozita

O vlasnicima

Vlasnica većinskog dijela tvrtke Stilles, je obitelj Polovič, i to preko tvrtke AFP d.o.o., čija je osnovna djelatnost prodaja tekstila i športskih proizvoda. Uspješna obiteljska tradicija poduzetništva, koju su 1968. godine u Njemačkoj počeli Franc Polovič st. i njegov sin Franc ml., nastavlja Aleksander Polovič kao predstavnik treće generacije.

Vlasnici manjinskog dijela su Rok Barbič, predsjednik uprave kao Sandi Banič, član uprave.

Vlasnici su, zajedno postavili dugoročnu razvojnu smjer i strategiju upravljanja društva. Zbog tradicije, prije svega i iskustva, vjeruju u Stillesov dugogodišnji potencijal.


Vizija

Ostvariti se kao dinamička uslužna tvrtka koja pruža dizajn, razvoj, proizvodnju i ugradnju opreme za interijer, po narudžbi. U središnjoj Europskoj regiji postati najvažniji igrač na području opremanja interijera većih objekata, koji je poslovno stabilan, kreativan, tehnološki moderan i ekološki prihvatljiv.

Misija

Naša je misija je, s pojedinačnim rješenjima i sveobuhvatnim pristupu, stvoriti kvalitetan i sofisticiran namještaj i dizajn interijera, koji je u potpunosti prilagođen željama kupaca

Vrijednosti

S kupcima gradimo, održavamo i razvijamo dugogodišnji partnerski odnos, koji se temelji na međusobnom poštovanju, povjerenju, profesionalizmu i kvaliteti našeg poslovanja, što se odražava u njihovom zadovoljstvu.

Zajedno s našim zaposlenicima stvaramo prijateljsko radno okruženje u kojem zahtjevi i rezultati koje diktira uspješno poslovanje, nadopunjuju osobno zadovoljstvo i očekivanja pojedinaca, kao i ugodni međuljudskih odnosi s poštovanjem.

Koristimo pažljiv izbor poslovnih partnera za stvaranje i osiguravanje kvalitete i integriteta naše ponude. Zajedno s njima, na tržištima tražimo nove poslovne mogućnosti, zajednički stvaramo uvjete za održivi razvoj i stimuliramo etiku poslovanja.

Društvo i okolina su preduvjet za nastanak i postojanje naše tvrtke. Svjesni smo naše odgovornosti da vraćamo društvu i okolišu u istoj mjeri u kojoj od njih dobivamo i tako osiguravamo nesmetano funkcioniranje životnog ciklusa.