Za hotelsku franšizu H hotels opremamo moderno dizajniran hotel H2 u Mainzu

H2 Hotel Mainz je moderno dizajniran hotel, koji je lociran u okrugu pristaništa na rijeci Rajna u Mainzu.

Projekat dizajna interijera je pripremila njemačka dizajnerska kuća Kitzig design. Odnosi se na novogradnju to jest na 5 lamela – od kojih će dvije lamele biti namijenjene hotelskoj djelatnosti. Do leta 2022. ćemo proizvesti i montirati interijersku opremu za 195 udobnih soba, i od toga 50 četvoro krevetnih soba.

Hotel spada u lanac hotela pod okriljem H-Hotels GmbH sa sjedištem u Bad Arolsenu u Hessenu. Lanac ima u vlasništvu hotelske objekte u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj i jedan je od najvećih hotelskih operatera u regiji centralne Evrope. Grupacija ima 2.500 zaposlenih i 9.600 soba i uključuje hotele pod vlastitim brendovima Hyperion, H4 Hotels, H2 Hotels, H+ Hotels, H.ostels i H.omes.

Za brend H2 je značajan inovativni dizajn i funkcionalni raspored prostora, kako bi stvorili jedinstveni kozmos za svjetske i lokalne putnike, porodične ljude i poslovne putnike. Zahvaljujući 24-satnoj usluzi u ugodnoj atmosferi hoteli H2 su živahne vruće točke na vrhunskim lokacijama u većim evropskim gradovima. U skladu sa otvorenim konceptom hoteli H2 također nude više krevetne sobe za grupe i porodice. Moderan, dizajnerski usmjeren, svjestan budžeta i jednostavan – to je to, što predstavlja koncept brenda H2 Hotel.