Temeljita renovacija hotela Panorama Zagreb

U najvećem zagrebačkom hotelu, koji se prostire na 19 katova izvodimo temeljito renoviranje.

Hotel je dio Adris grupe, koja je 2018. godine kupila većinski dio društva Hup. Hotel je bio otvoren 1968. godine pod imenom Hotel Sport, preko puta zagrebačke sportske dvorane. Za vrijeme Univerzijade hotel je bio preuređen i obnovljen i počeo je raditi pod novim imenom, koje je sa nekim izmjenama ostalo i do danas: Hotel Panorama. Taj najviši hotel u Hrvatskoj ima 280 soba i apartmana, šest modernih dvorana, restoran, lobby bar i terasu. U periodu od 2003. do 2013. hotel je radio pod brendom “Four Points by Sheraton Panorama Zagreb”, a od siječnja 2014. je radio samostalno pod imenom i brendom Panorama Zagreb Hotel.

Stilles, jedan od ključnih partnera obnove tog hotela, preuzeo je izradu i dopremanje kompletne interijerske opreme kao i 280 certificiranih vrata za sobe i kompletan javni dio hotela. Radovi se izvode na 19 katova, gdje također vodimo i nadziranje i koordinaciju gradilišta.

Koncept obnove je pripremio poznati zagrebački biro – STUDIO UP, koji se bavi sa projektima na području moderne arhitekture i urbanizma gdje su za svoj kreativni rad već dobili nekoliko nagrada, među kojima je najvažnija nagrada Mies Van Der Rohe Prize. Stilles će pripremiti tehničke nacrte za izvođenje i ostalu tehničku dokumentaciju.

Hotel moramo predati investitoru do kraja listopada 2022.