Untitled 1

Naš razvojni tim stručnjaka razvio je površinsku obradu u obliku brušenog mesinga

U našoj tvrtki se zalažemo za stalne inovacije. Naše razvojne aktivnosti usmjerene su na nove materijale, recikliranje starih materijala i njihovu ponovnu upotrebu, kao I na tehnološka rješenja koja nude trajniji namještaj, visoku estetiku. Istodobno, ove inovacije moraju pružiti jeftinija rješenja i pridonijeti smanjenju tereta na prirodni okoliš.

Takvim pristupom razvili smo i površinsku obradu drvenih komponenata koja osigurava izgled brušenog mesinga. Uz drvo, ova površinska obrada može se primijeniti na širok spektar metala, pa čak i na staklo i neke druge materijale.

U tehničkom smislu to je složena tehnika nanošenja nekoliko slojeva različitih premaza u kombinaciji s različitim tehnikama ručne obrade površine. Izgled brušenog mesinga može se primijeniti na zakrivljenim površinama, površinama organskih oblika – koje je praktički nemoguće napraviti od metalnih materijala.

Prvenstveno smo željeli smanjiti upotrebu teških metala u proizvodnji različitih unutarnjih komponenata, što smo uspjeli razviti ovom inovativnom površinskom obradom. Svi naneseni premazi temelje se isključivo na vodenim bazama, pa u ovom slučaju postoje beznačajni pritisci na okoliš. U usporedbi s uporabom pravog mesinga, naše rješenje je stoga znatno ekološki prihvatljivije.