Početak radova na hotelu Zum Hirschen u Salzburgu

U Stillesu smo započeli proces obnove obiteljskog hotela. Radi se o zgradi s bogatom poviješću, prvi spomeni zgrade datiraju iz 15. stoljeća. Godine 1830. zgradu su dobili preci sadašnjih vlasnika. U objektu je živjela i Constanze, Mozartova udovica. Kako smo to saznali? Jer nije platila račune, a u zemljišnim knjigama postoji zabilježba o dugovima.

U našem slučaju radi se o obnovi povijesne građevine, koja će biti nadopunjena novim modernim objektom drvene konstrukcije. Riječ je o ukupno 106 soba odnosno apartmana. Projekt je osmislila tvrtka LP Architektur ZT GmbH, na čelu s arhitektom Tomom Lechnerom, a dizajnom interijera bavila se dizajnerica Pia Clodi. Stilles će se u navedenoj obnovi pojaviti kao proizvođač ugradbenog i prosto stojećeg namještaja. Pobrinut ćemo se i za izradu tehničke dokumentacije kao i za koordinaciju i montažu opreme na objektu, sve do konačne primopredaje objekta. Također, u natječaju smo i za izvođenje određenih završnih građevinskih radova. Početak radova na objektu je u lipnju 2023, a hotel će biti predan naručitelju do jeseni 2023. Godine.

Baš kao što je stari „Hirschen“ preživio stoljeća, bit će obnovljen, i zajedno s novim dijelom nadopunit će arhitekturu Salzburga i predstavljati jedinstvenu atrakciju. Ponosni smo što smo dio ove priče.