Img 2796 B2

Aplicirali smo novu tehnologiju za nanošenje “RE:new” laka na površine i rubove

Stilles je u prosincu implementirao novu tehnologiju za nanošenje laka na površine i rubove RE:new

RE:new je površinski premaz koji pruža potpunu zaštitu različitim materijalima i moderan mat efekat na površini.

Posebnim postupkom obrade dušik se dodaje u završni sloj laka, koji omogućuje suhim matiranim česticama premaza da se podižu na površinu pod određenim kutom i očvršćuju UV zracima, za razliku od konvencionalnih zaštitnih premaza gdje se te čestice rasporede ravno po površini.

Materijali prevučeni RE:new tehnologijom otporni su na ogrebotine, vodootporni, vodoodbojni i ne pokazuju otiske prstiju i mrlje (kao na primer od prosute tekućine ili slično).

Dodatna prednost opisane tehnologije je ta što se materijal može lako popraviti vrućom krpom. U slučaju oštećenja, suhe čestice unutar boje se premještaju, ali jednostavnom primjenom topline čestice se vraćaju na svoje prvobitno mjesto.

RE:new je rezultat istraživanja povezanih sa zahtjevima tržišta i omogućuje upotrebu prirodnih materijala u kupaonicama prateći trend opremanja namještajem niskog sjaja u stambenim prostorima. Tehnologija nudi i 40% veću otpornost na mrlje i ogrebotine, pa je iz tog razloga vrlo pogodna za zaštitu parketa. Može se koristiti na svim prirodnim materijalima i bojenim površinama, a u skladu sa toplinskim svojstvima može se aplicirati i na plastiku i metale.

Stilles je jedan od rijetkih proizvođača u Evropi koji uspješno tretira lakiranje na rubovima.