Opremamo hotel u Beču sa 198 soba, koji pripada novom brendu Bassena Hotels.

Hotel Bassena Wien Dunaustadt spada pod okrilje Verkehrsburo Group GmbH, koja je vodeća i najstarija austrijska grupacija za turizam, hotelijerstvo i upravljanje.

Grupa Verkehrsburo Hospitality, sa aktivnim portfeljem od dvadeset i pet hotela Austria Trend sa ukupno više od 9.000 postelja, apartmanom u dvorcu Schonbrunn i hostelom, predstavlja najveću hotelsku grupaciju u Austriji. Grupacija je raširila portfelj sa potpuno novim brendom Bassena i u ožujku 2020. otvorila prvi hotel pod novim brendom – Bassena hotel Wien Prater. Stilles-ova ekipa upravo ovih dana montira namještaj u novom Hotel Bassena Wien Donaustadt.

Novi hotel se nalazi u bečkoj četvrti „Vienna Twentytwo“, koja je trenutno u izgradnji kao zajednički projekat grupe SIGNA i ARE Development. Dobro je saobraćajno povezan.

Pored poslovnih objekata, 220 servisiranih stanova i toranj sa 600 stambenih jedinica, također će se u sklopu objekata otvoriti i 198-sobni hotel Bassena. Sobe za goste su raspoređene u osam katova, dok će na prvom katu biti zajednički prostori. Stilles će dostaviti interijersku opremu kako za javni tako i za sobni dio, a obezbijediti ćemo i dekorativnu rasvjetu, dostavu i montažu zavjesa, tapeciranoga namještaja i tekstilnih obloga. U javnom dijelu obrađujemo i kamene pultove i sve metalne elemente interijera.

Tehničku dokumentaciju za izvođenje smo uskladili sa dizajnerskom kućom „Projekt Kraft“, koja je pripremila projekat i aktivno djeluje na području projektiranja u hotelijerstvu u Austriji kao i u Njemačkoj.

Hotel ćemo predati u funkciju krajem 2022. godine.