Sony Dsc

Posjeta ministra ekonomije i tehnologije u Stilles-u

Stilles već neko vrijeme sprovodi razvojne aktivnosti na području poluproizvedenih kompozitnih panela. Radi se o specifičnim poluproizvodima koji pružaju visok nivo otpornosti na vatru (do najviše 90 minuta), vodu i zvučnu provodljivost (do maksimalno 42 db). Takvi poluproizvodi mogu se ugraditi u nekim segmentima hotelskih enterijera (zidne i plafonske ploče, vrata), kao i u drugim javnim zgradama i drvenim kućama.

Pored razvoja i certifikacije proizvoda, u okviru razvojnih aktivnosti za početak serijske proizvodnje, biće potrebno prilagoditi tehnološke procese, izgraditi proizvodne pogone i postaviti odgovarajuću tehnologiju.

Kako bismo proširili naše proizvodne kapacitete, planiramo izgraditi novu halu od oko 4.000 m2 i nabaviti potrebnu tehnološku opremu. Naš cilj je da cjelokupni projekt završimo u tri faze do sredine 2022. godine.

Ministar, gospodin Počivalšek upoznao se sa našim poslovanjem, razmotrio proces proizvodnje i posebno se zainteresirao za razvojni projekt i obećao konkretnu podršku Ministarstva ekonomije i tehnologije.

Stilles u razvojnom projektu također računa na razumijevanje lokalne zajednice, posebno u pogledu oslobađanja zemljišta unutar fabričkog kompleksa, koje je u vlasništvu Opčine Sevnica i koja se koristi kao rezervna pumpa za pitku vodu.

 

kompozitne kombi plošče