Uspješno realiziran projekt Grand Park hotel Rovinj

Početkom travnja otvoren je novi luksuzni hotel s pet zvjezdica u Rovinju, gdje se prethodno nalazio hotel Park, sa spektakularnim pogledom na panoramu stare gradske jezgre s crkvom Svete Eufemije na vrhu i otokom Katarina, in tako završio ekskluzivnu zonu Monte Mulini.

Gotovo 100 milijuna eura vrijedan projekt, koji je proglašen strateškim projektom Republike Hrvatske, nastao je pod vodstvom Maistre d. d. u vlasništvu Adris Group u uvrštava se u njihov brend Maistra Collection. Maistra d. d., koji  tako sada posjeduje 9 hotela i 8 odmarališta na području Hrvatske.

Grand Park hotel Rovinj ima 193 sobe i 16 apartmana, koji mogu ugostiti 500 gostiju, koji mogu uživati u površini i do 176 m2 velikih apartmana, šest restorana, triju bazena ili na 3.800 četvornih metara wellness centra, koji se proteže na dvije etaže. Hotel također ima kongresnu dvoranu.

Arhitektonski projekt Maistra je po četvrti put povjerila zagrebačkom studiju 3LHD, koji je stvorio objekt kaskadno uzidan u nagib, gdje se šest etaža s impresivnom kvadraturom nevidljivo skriva među bogatim zelenilom. Posebnost arhitekture možemo naći i u tome da su recepcije s wellnessom i restoranom na vrhu, a dio sa sobama na katovima ispod njih. Hotel je povezan s potpuno novom ACI marinom preko Lungomare promenadom za kupnju (šoping), koja je također dio hotelskog kompleksa, a dostupna je javnosti.

Dizajn interijera preuzeo je milanski Pierre Lissonie Studio – Lissoni Architecture, poznat kao jedan od svjetski poznatih i uglednih talijanskih dizajnera, čiji rad definira trendove u globalnom dizajnu proizvoda i izložen je u mnogim muzejima širom svijeta. Stil unutarnje opreme možemo definirati kao minimalistički, inspiriran Mediteranom, kakav ga je iskusio dizajner. Korišteni su mnogi prirodni materijali i boje, a izbor umjetničkih djela koja ispunjavaju prostore oko zidova potpisuju razni umjetnici koji su inspiraciju našli u okolici Rovinja, Istre i Mediterana.

Tvrtki Stilles d.o.o. bila je povjerena proizvodnja i ugradnja opreme za namještaj, tako za sobni kao i za javni dio. Možemo s ponosom reći da je projekt bio najzahtjevniji koji smo ikada izveli i još više smo ponosni na njega, jer je bio završen u roku, što ne bismo uspjeli bez uglednih i pouzdanih partnera.