ameron

Završen projekt u slikovitom hotelu uz Züriško jezero

U Zürichu, u neposrednoj blizini Züriškog jezera, opere i centra grada, opremili smo superior hotel Ameron Bellerive Au Lac s 4 zvjezdice koji pripada lancu hotela Althoff Hotels. Hotel je izgrađen dvadesetih godina 20. stoljeća i zaštićen je kao spomenik, što je predstavljalo poseban izazov zbog očuvanja određenih dijelova hotela koji se nisu smjeli mijenjati (kameni podovi, zidovi, parket). Jedinstveno mjesto i elegantan dizajn u modernom Art Deco stilu daju luksuzno obnovljenom hotelu vrlo poseban šarm.

Projekt je obuhvaćao opsežnu obnovu i cjelovitu rekonstrukciju hotela, gdje smo isporučili sav namještaj za sobe i javni dio. Sobe elegantnog dizajna i posebna kombinacija urbanog načina života s mediteranskim dodirom djelo su švicarske arhitektonske tvrtke Monoplan. U hotelu smo opremili ukupno 61 sobu, od čega 56 premium soba, 4 junior apartmana i jedan toranj apartman. U javnom dijelu dizajn je slijedio stil soba s dinamičnim rasporedom i konceptom povezanim s prostorom. Napravili smo polukružni bar s metalnim portalom, bife sa “Show-kitchen”, restoran, salon, recepciju i knjižnicu s prostorom za “coworking”.

Projekt se odvijao od kolovoza do prosinca 2020. pod strogim zaštitnim uvjetima epidemije covid i dovršen je u dogovorenom roku.