Uspješno smo dobili PEFC certifikat

PEFC certifikat sinonim je za održivo gospodarenje šumama, koje podjednako uzima u obzir ekološke, ekonomske i socijalne kriterije. Međutim, nije certificiran samo proizvod od drveta, već je certificirano i gospodarenje šumama, uključujući uklanjanje i vađenje drva do šumske ceste. U „lancu prerade“ drva, od šume do gotovog proizvoda, svaka je pojedinačna tvrtka važna karika, stoga je potrebno da sve tvrtke koje rade ili trguju drvetom i drvnim proizvodima budu certificirane.

Što PEFC čini tako snažnim: PEFC je priznao sustave certificiranja u 55 zemalja. S više od 320 milijuna hektara certificirane šumske površine, PEFC, kao najveći sustav certificiranja šuma na svijetu, jamči dovoljno certificiranih sirovina za svaki sektor proizvoda. Kao rezultat toga, PEFC je najveći sustav certificiranja za šume i proizvode od drva na svijetu.

Rastuća ekološka svijest stanovništva dovodi do povećane potražnje za proizvodima koji udovoljavaju očekivanjima održive proizvodnje. S certifikatom PEFC, Stilles preuzima društvenu odgovornost, jer podržava odgovorno korištenje resursa i daje aktivan doprinos očuvanju šuma.

Ova certifikacija lanca proizvoda („lanac skrbništva“) omogućuje praćenje toka drva kroz čitav proizvodni proces preko certificirane šume do pogona za preradu drveta i gotovog proizvoda. To osigurava da se protok drva u lancu prerade može pratiti bez prekida.

Logotip i naljepnice PEFC zaštitni su znakovi širom svijeta. Logotip PEFC “Zelena stabla” vaše je jamstvo da proizvodi od drva – od građevinskog drveta do namještaja – potječu iz održivih izvora.

Stilles je ovjeren brojem certifikata BV / CdC / 1274693 i identifikacijskim brojem PEFC / 27-31-91.

Više na: http://www.pefc.si/