Započeli smo građevinske radove u hotelu Hyperion u Salzburgu

Hotel je smješten u zgradi koja spada u kulturnu baštinu u stilu impresivne bečke arhitekture “Ringstrasse”, a nalazi se u Salzburgu, u neposrednoj blizini salcburškog Kongresa i palače Mirabell.

Hotel ima 115 soba na 4 kata, javnu površinu s barom i restoranom, a može se pohvaliti s 4 zvjezdice. Hyperion Hotel Salzburg jedan je od najvećih njemačkih hotelskih lanaca H-hotela. Posjeduje 78 hotela u srednjoj Europi.

Obnova takvog hotelskog objekta je zbog svoje autentičnosti prilično složena – uključuje opremu 115 soba koje se međusobno razlikuju, pa je logistički postupak u ovom projektu presudan. U projektu provodimo cjelokupni postupak uređenja interijera soba i kompletnog javnog dijela zgrade i hodnika. Koristimo različite materijale – drvo, metal, staklo, kamen. To je preplitanje povijesne zgrade i modernog dizajna interijera.

Surađivali smo već s dizajnerskom kućom Unykat design iz Austrije u razvojnim fazama i pripremili tehničku dokumentaciju i planove kompletnog interijera. Na taj način dovršavamo naš proces u cjelini – od dizajna do konačne proizvodnje, montaže i upravljanja gradilištem. Hotel bi trebao biti otvoren početkom kolovoza 2021. godine.